Medicina Traditionala Chinezeasca foloseste tehnici antice pentru a aduna informatii in legatura cu personalitatea, starea de sanatate si chiar si relatiile unei persoane folosindu-se de forma ochilor sai. Aceasta caracteristica poate dezvalui mai multe despre personalitate pe cat v-ati putea inchipui iar culturile din toata lumea par sa valideze acest tip de stiinta.

In timp ce pentru unii, ochii arata doar ca doua mingi colorate ce le permit sa vada, pentru altii, ochii reflecta sufletul persoanei. In continuare, vom discuta despre ceea ce dimensiunea, forma, culoarea, inclinatia si chiar si distanta dintre ochi pot divulga despre personalitatea ta.

Ce dezvaluie forma ochilor despre personalitatea ta?

Dimensiunea
Daca aveti ochi mai mari, inseamna ca aveti o personalitate debordanta de pasiune, receptivitate, creativitate si de sinceritate. Simtiti emotiile mult mai profund si in loc sa va traiti viata intr-o maniera mai logica, lasati frau liber pasiunii. Uneori, aveti incredere prea usor in oameni; asa ca, aveti grija sa le dati forma corecta inainte de a va oferi inima (si povestea de viata).

Daca aveti ochi mici, priviti viata printr-o lentila de logica si analiza. Credeti in precizie, grija la detalii, acuratete si logica. Sunteti inteligenti iar oamenii va cauta mai mereu pentru a gasi raspunsuri la problemele mai complicate. Acordati atentie detaliilor, nu priviti intreaga imagine. Desi multi va vor considera o persoana rece, ei nu realizeaza ca si voi aveti sentimente; doar ca nu va lasati influentati de ele.

Forma
Daca ochii vostri sunt in forma de migdala, atunci aveti o oarecare alura mistica si exotica. Va pasa foarte mult de cei din jur si aveti abilitatea de a ramane calmi in aproape orice situatie. Cu toate acestea, se intampla ca natura voastra precauta sa va opreasca de la lucrurile distractive din viata, asa ca tineti minte sa profitati de sanse si sa nu va ganditi prea mult la detalii.

Totodata, sunteti extrem de atenti si aveti o atitudine echilibrata fata de ansamblul vietii. Emanati o oarecare caldura si va doriti ca oamenii sa ajunga sa va cunoasca.

Ochii rotunzi denota creativitate, imaginatie si de cele mai multe ori, evadati din realitate pentru a va retrage in propriile ganduri. Aveti tendinta de a va lasa coplesiti de emotii si faceti decizii mai putin inspirate bazandu-va pe ele. Sunteti idealisti din cap pana in picioare, iar oamenii din jur va vor privi precum niste persoane nepractice si capricioase. Aveti un oarecare sarm care ii atrage pe cei din jur, chiar daca puteti parea un pic neciopliti si fara tact.

Distanta
Persoanele care au ochii apropiati prefera traditiile si sunt extrem de interesate de istorie si cultura. Valorile si copilaria inseamna foarte mult pentru ele si simt ca le este greu sa traiasca intr-o lume care si-a uitat cultura. Evident, nu se descurca bine in preajma unor schimbari, putand fi afectate de stres cronic si stari de anxietate.

Ochii distantati reprezinta fix opusul – iubiti sa explorati tot ceea ce viata asta are de oferit si nimic nu va va sta in cale. Va cunoasteti trecutul, dar nu-l lasati sa va defineasca. Aveti o pereche de ochi care vad mai departe, spre un teritoriu necunoscut iar asta va permite sa vedeti lumea mult mai des decat altii. Urati rutinele si inflexibilitatea si de multe ori colindati in cautarea urmatoarei aventuri.

Daca ochii se situeaza undeva la mijloc intre aceste doua categorii, atunci abordati o atitudine echilibrata asupra vietii.

Proeminenta sau adancimea
Ochii proeminenti sunt bulbucati si iesiti in afara orbitelor. Pe de alta parte, ochii adanciti au un aspect mai infundat.

Persoanele cu ochi proeminenti sunt extrem de sensibile si au o fire prietenoasa, dar au tendinta de a se ingrijora din orice. Prefera sa isi pastreze prietenii si familia aproape deoarece natura lor calduroasa le permite sa cladeasca relatii foarte usor. Au o tendinta inspre negativism, desi majoritatea persoanelor ii considera foarte abordabili si de incredere.

Persoanele cu ochii adanciti tind sa se interiorizeze. Au o natura misterioasa, visatoare si dau impresia de firi private si profunde. Adora sa observe mediul inconjurator si, de cele mai multe ori, au o lume doar a lor. Cu toate acestea, sunt firi romantice si vor incerca sa va cunoasca cat mai bine.

Inclinatia
Inclinatia ascendenta sau ochii de pisica inseamna ca sunteti extrem de ambitiosi si motivati. Nu lasati pe nimeni sa va opreasca din a va indeplini scopul; totusi, sunteti firi deschise si echilibrate. Oamenii din jur va gasesc interesanti, distractivi si destepti. Incontinuu cautati oportunitati si va place sa fiti mereu cu un pas inaintea destinului.

Unii v-ar putea considera egoisti si egocentrici, dar voi incercati doar sa fiti cat mai buni. Optimismul vostru de neclintit va permite sa va atingeti telurile relativ usor. Nu renuntati fara lupta.

O inclinatie descendenta, evident, este fix opusul. Acest tip de ochi inseamna ca aveti o fire dependenta si va place sa stati prin preajma celor dragi, din moment ce va bazati pe ei mai mereu. Aveti o fire timida si oamenii au tendinta de a profita de voi. Totodata, aveti o inclinatie inspre pesimism, lucru ce va complica distractia celor din jur. Cu toate acestea, sunteti extrem de grijulii cu persoanele apropiate si mentineti prietenii de lunga durata.